19:00

Liria IF

Referat: AIF Barrikaden - Liria IF

Då var det dags för vårens sista match. Hemma på Mellanheden tog vi emot serieledande Liria. Förutsättningarna för trevlig fotboll fanns då en hel del regn mjukat upp betongunderlaget något.

De första 10 minuterna började ganska trevande och båda lagen prioriterade att inte släppa till ett tidigt mål. Efter ungefär en kvart så kom ett avgörande moment i matchen. Barrikaden vann bollen mitt på egen planhalva och satte igång en snabb omställning. Joel fick bollen på högersidan av mittplan och slog en svepande krossboll till Sosa. Sosa fick kontroll på bollen och valde att gå på ett tidigt avslut, vackert precisionssköt han 1-0 i bortre krysset.

Efter detta höjde sig Barrikaden ett snäpp och tog över spelet. Liria satsade på långa bollar bakom backlinjen, men då sjönk Barrikadens backlinje rutinerat ner och avstyrde alla sådana försök. 2:a halvlek fortsatte som den första med att Barrikaden hade ett litet övertag i en jämn match. Liria hade några farliga frisparkar och Barrikaden hade flera bra chanser (Kwame i stolpen t.ex).

Matchens avgörande skeende kom efter ca 75 minuter då historien från första mötet såg ut att upprepa sig, Liria fick en MYCKET tveksam straff. Då visade C-G att gammal är äldst och väntade rutinerat ut straffskytten och gjorde en fin räddning. Efter detta bestämde sig Barrikaden för att inte släppa till mer och spelade strålande sista 10. Ännu fler målchanser radades upp innan Micke kunde spika slutresultatet med matchens sista spark efter en fin upprullning på högersidan.